JADŁOSPIS DEKADOWY NA OKRES JESIENNY 2016r.

JADŁOSPIS DEKADOWY NA OKRES JESIENI 2016 R.

 

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
poniedziałek Kanapki z szynką i pomidorem. Herbata, owoc świeży. Zupa jarzynowa lub z zielonym groszkiem z ziemniakami.

Ryż z mięsem , ogórek ze szczypiorem, buraczki
z jabłkiem na zimno, kompot.

Ciasto marchewkowe, gruszka, napój owocowy.
wtorek Kanapki z wędliną z indyka, ogórek świeży, gruszka. Herbata. Rosół z makaronem.

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kalarepy lub rzodkwi z marchewką,  kapusta biała na ciepło, kompot.

Kasza jaglana z  owocami lub andrut z dżemem, napój owocowy, jabłko, paluszki bezglutenowe.
środa     Kanapki z wędliną schabową, rzodkiewki. Herbata, jabłko. Barszcz czerwony.

Pieczeń rzymska, ziemniaki, sałata zielona ze szczypiorem, bukiet z warzyw, kompot.

Leczo z kiełbasą lub parówką, chleb bezglutenowy, owoce, napój.
czwartek Kanapki z klopsem pieczonym i pomidorem. Herbata, gruszka. Kapuśniak z ziemniakami.

Filet z indyka w sosie, kasza jaglana, fasolka szparagowa, surówka z marchwi i jabłka, kompot.

Placki drożdżowe z jabłkiem lub pizza dietetyczna, arbuz. napój owoc.
   piątek Kanapki z salami i papryką. Herbata, jabłko.

 

Dyniowa lub cukiniowa z kluskami.

Pyzy z mięsem lub ziemniaki pieczone z mięsem, sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem i marchewką brokuły gotowane, kompot

Kanapka z pastą mięsną, zestaw  warzyw, herbata ziołowa.

 

poniedziałek Kanapki z polędwicą –bekonem, ogórek świeży. Herbata, gruszka. Pomidorowa z ryżem.

Klopsik w sosie lub kotlet mielony, ziemniaki, kalafior gotowany, sur z warzyw mieszanych, kompot.

Babka piaskowa, owoce suszone lub sezonowe, napój owocowy.
wtorek Kanapki z ogonówką wieprzową i pomidorem. Herbata, owoce. Ogórkowa z ziemniakami.

Potrawka z królika lub gulasz wieprzowy,  kasza gryczana, buraczki duszone, surówka z kapusty białej z olejem, kompot.

Ryż lub legumina z owocami flipsy, arbuz woda mineralna.
środa Kanapki + pasztet z królika lub mięsno – jarzynowy, owoc. Herbata.

 

Kalafiorowa lub brokułowa z zacierką.

Pieczeń schabowa w sosie, ziemniaki, marchewka na ciepło, sałatka z pekinki, ogórka świeżego, papryki i szczypioru, kompot.

Ciastka gryczane, kukurydziane musli, jabłko pieczone, sok owocowy.

 

czwartek Kanapki z wędliną z szynkowaru rzodkiewka. Herbata, jabłko. Barszcz ukraiński.

Makaron a la spagetti z mięsem i pomidorowym, cukinia na ciepło, ogórek kiszony, kompot.

Babka ziemniaczana z mięsem, zestaw warzyw, herbata ziołowa.
piątek Parówki z szynki wieprzowej, chleb bezglutenowy, papryka świeża, jabłko. Herbata. Krupnik z kaszą jaglaną.

Kotlet z ryby,  ziemniaki,  sur z kap czerwonej,  sałatka z pomidorów lub sos grecki, kompot.

Kisiel jagodowy własnej produkcji, popcorn lub chrupki kukurydziane,    owoce świeże.

 

 

Komentarze są wyłączone.